Wonen zonder drempels - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wonen zonder drempels

Sanitiar


Bij Safe & Care streven we er naar om de zelfstandigheid van de gebruiker op een veilige manier te bevorderen, de dagelijkse zorg efficiënt te ondersteunen en tegelijk een plezierige sfeer te creëren bij je thuis. Bij hulpmiddeltjes in de badkamer denken we vaak enkel aan mindervaliden met speciale noden en behoeften. Veel van deze dingen maken de badkamer echter een stuk veiliger en beter toegankelijk voor iedereen: of het nu gaat om handgrepen of een klapzitje, ook kinderen zetten er hun eerste, nog wankele stapjes en veel mensen willen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.



Wastafel
Een in de hoogte verstelbare wastafel met daarbij een kantelbare wastafelspiegel die je op elke stand van de wastafel kan afstellen is een pasklare oplossing voor elke gebruiker, of je nu groot of klein bent, zit of staat. Geïntegreerde handgrepen zorgen voor het zelfstandig overeind komen en ook voor het veilig vasthouden tijdens het staan.  




Toilet

Op het toilet wil men liefst alleen kunnen gaan. Ook hier bestaan allerlei oplossingen. Beugels en handgrepen die de armen en de rug ondersteunen en die weggeklapt kunnen worden wanneer ze overbodig zijn, zodat de rolstoelgebruiker probleemloos vanaf de zijkant op het toilet kan plaatsnemen. Een verhoogde zitting of een extra hoog toilet die het zitten en opstaan makkelijker maken doordat je niet zo diep door de knieën hoeft te buigen? Alles kan. Speciale wc- rolhouder die met één hand gemakkelijk te gebruiken is? Voor elk probleem bestaat een oplossing die bijdraagt aan het comfort van de gebruiker.




Douche
Met een douchekruk of hangzitje kan je zittend je krachten sparen. Let er wel op dat bij een kruk de pootjes van anti-slip zijn. Om uitglijden te voorkomen kan je een douchetube met een anti-slip-oppervlak kiezen. Met ergonomisch gevormde rug- en armleuningen verhoog je het comfort en enkele grepen zorgen voor een verhoogde veiligheid. Voor mensen in een rolstoel is een drempelloze en extra brede douchecabine makkelijk toegankelijk.
Een aangepaste douchekophouder wordt gemakkelijk met één hand in de juiste positie gebracht.  



Bad

Handgrepen bieden hulp bij het in- en uitstappen. Ze kunnen op elke gewenste plek worden geplaatst. Sommige baden hebben een geïntegreerde zitplaats maar met een hangzitting, die je eenvoudig op de rand van het bad plaatst, heb je in een handomdraai een zitplaats gecreëerd.  







Kraanwerk
Voor mensen die moeite hebben met het open en dichtdraaien van kranen zijn speciale eengreepsmengkranen met een licht te bedienen hendel ideaal. Elektronisch gestuurde kranen zet je aan zonder ze aan te raken, makkelijker kan het niet.  



Heb je een aangepaste badkamer nodig?
Wil je precies weten wat er mogelijk is en wat er binnen de Wet Voorzieningen Gehandicapten kan gerealiseerd worden. Eventuele premies die worden toegekend? Neem dan contact op met de afdeling Welzijn van je gemeente.

Het Vlaams Fonds kan onder bepaalde voorwaarden tussenkomen in de kosten van hulpmiddelen en aanpassingen. De bedoeling is de beperkingen van een persoon met een handicap te verminderen en zo tot zijn sociale integratie bij te dragen.

Voor welke hulpmiddelen en aanpassingen kan het Vlaams Fonds een tussenkomst verlenen? Wat moet je doen om een eventuele tussenkomst te krijgen, en hoe verloopt de procedure? Voor een antwoord op al deze vragen clic op volgende link:VAPH - Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap


Hiervoor werken wij dan ook nauw samen met
Claeys Verhelst Groothandel in sanitair, waar zij een volledige showroom hebben van aangepaste badkamers en u met deskundig advies door de verschillende toestellen kunnen leiden.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu