Ventilatie - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Ventilatie

Ventilatie

Het perfecte ventilatiesysteem voor jouw woning
Een ventilatiesysteem kiezen doe je best met het nodige advies van een gespecialiseerde ventilatie installateur. Het is namelijk van het grootste belang dat het systeem correct geïnstalleerd wordt om latere problemen te vermijden. contactteer ons gerust met uw plannen van je woning, afhankelijk van je situatie en het beschikbare budget kiezen we samen het meest ideale ventilatiesysteem en maken een zeer precieze ventilatieberekening zodat je perfect aan alle ventilatienormen voldoet.

Badkamer ventilatie

Badkamer ventilatie is een must

Nergens in de woning is ventilatie zo belangrijk als in de badkamer. Logisch, want bij het nemen van een bad of douche loopt de luchtvochtigheid in deze ruimte al snel op tot zeer hoge waardes. Als er dan niet voldoende geventileerd wordt, is schimmelvorming bijna onvermijdelijk. En laat schimmel nu net het laatste zijn wat je in een badkamer wil zien...

Installatie van je badkamer mét ventilatiesysteem
Als installateur van badkamers, verwarming en sanitair willen we onze klanten een totaalpakket kunnen aanbieden. Daarom specialiseerden we ons door de jaren heen ook in ventilatie. Hiervoor kozen we bewust voor de mechanische ventilatiesystemen waarbij de afzuiging van vochtige of vervuilde lucht steeds in de vochtige ruimtes (badkamer, toilet, ...) gebeurt. In tegenstelling tot natuurlijke ventilatie met enkel ventilatieroosters, kan je met deze ventilatiesystemen continue en correct ventileren waardoor condensatie zich minder snel zal afzetten op de koude oppervlaktes en er dus ook meteen minder kans op schimmelvorming in de badkamer ontstaat.

Ventilatienormen
Het ventileren van de badkamer is zowel bij nieuwbouw als herbouw wettelijk verplicht. Je kan kiezen tussen mechanische ventilatie (al dan niet met afzuigventilator in de badkamer) of natuurlijke ventilatie middels ventilatieroosters, zolang het ventilatiesysteem maar aan de opgelegde ventilatienormen voldoet. De berekening moet dus uiterst precies gebeuren, dat laat je dus best over aan een specialist. Neem contact op voor meer informatie over badkamer ventilatie.

Installatie van ventilatie zonder zorgen
De installatie van een systeem voor ventilatie is een complexe materie. Een ventilatiesysteem moet namelijk een welbepaalde hoeveelheid lucht aan- en afvoeren en daarnaast zijn er nog een aantal specifieke ventilatie eisen die je bij nieuwbouw en herbouw verplicht bent om te volgen. Een ventilatiesysteem dat niet correct geplaatst werd of niet het juiste debiet behaalt, heeft immers geen zin. Ga dus niet ongeïnformeerd zelf aan de slag, maar doe beroep op een expert.

Safe & Care houdt zich al jaren intens bezig met de installatie van mechanische ventilatiesystemen. Hiervoor beperken we ons niet tot ventilatie voor de ganse woning, maar kunnen bijvoorbeeld ook in een bestaande badkamer de mogelijkheden tot ventilatie bekijken. Bij elk project wordt eerst een berekening gemaakt, waarna alle leidingen, kanalen en toestellen vakkundig geplaatst worden. Vervolgens wordt alles grondig gecontroleerd alvorens het ventilatiesysteem in werking gesteld wordt.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu