Regenwater - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Regenwater

Energie besparing

Regenwater = gratis water!
Wie vandaag een huis bouwt of herbouwt, kan er niet meer omheen: regenwaterrecuperatie. Regenwater opvangen in een regenwaterput is namelijk verplicht. En met goede reden, want na het filteren van het opgevangen regenwater is het perfect bruikbaar voor het doorspoelen van het toilet, het bewateren van de planten of zelfs het schoonmaken van de wagen. Reden te meer om het hergebruik van regenwater aan te moedigen, want regenwater is er niet alleen voldoende, maar is ook nog eens gratis!Regenwaterrecuperatie: de installatie
Regenwater mag er op het eerste zicht zuiver uitzien, het is geen drinkwater! Daarom moet de installatie zorgvuldig geplaatst worden volgens de regels van de kunst. Er moeten strenge regels gevolgd worden om te voorkomen dat onzuiverheden (meestal bacteriën) het leidingwater infecteren.

Een regenwaterinstallatie bestaat uit een regenwaterput, een filter voor regenwater en een regenwaterpomp. Voor de regenwaterinstallatie en alle leidingen binnen- en buitenshuis kan je beroep doen op Safe & Care. Dankzij onze jarenlange ervaring in het plaatsen en leveren van systemen voor regenwaterrecuperatie kunnen we een perfect plan uitwerken om maximaal gebruik te maken voor het gebruik van regenwater in jouw woning.Regenwater is gratis maar niet zomaar bruikbaar...
Via de lucht belandt het hemelwater op je dak en vervolgens in je reservoir. Het water komt hierdoor niet alleen in contact met heel wat onzuiverheden, maar krijgt ook een onaangename geur en kleur.

Regenwater: filtratie
Afhankelijk van je specifieke wensen kan je kiezen uit drie manieren van regenwaterfiltratie. Elk van onderstaande filtratietechnieken heeft als doel je regenwater optimaal geur- en kleurloos te maken. Zo wordt het aangenaam gemaakt voor huishoudelijk gebruik: toiletten spoelen, wasmachine, schoonmaak,

De drie onderstaande toepassingen maken allen gebruik van hun eigen specifieke vorm van voorfiltratie gevolgd door filtratie met behulp van actieve koolstof. Actieve koolstof heeft het vermogen om verontreiniging ‘aan te trekken’ en ‘vast te houden’. Pesticiden, chemische verontreinigingen en zware metalen worden hierdoor aan de koolstof gebonden.

Neem zeker ook een kijkje bij de extra UV-desinfectie! Combineer deze met de regenwaterbehandeling van jouw keuze en zet je water ook in voor bad en douche. Zo spaar je het dubbele aan leidingwater uit!


Raino Full Automatic ***  


Volautomatisch toptoestel met hoog gebruiksgemak

+ Automatische spoeling/vuilfiltratie
+ Hoge duurzaamheid
+ Enorm gebruiksvriendelijk!

Klik hier voor meer info over de Raino Full Automatic.

RainoQF **  


Kwalitatief niet-geautomatiseerd toestel

+ Niet-automatische spoeling/vuilfiltratie
+ Goede duurzaamheid

Klik hier voor meer info over de RainoQF.

RainClearBasic *   

Beperktere basisbehandeling

+ Niet-automatische spoeling/vuilfiltratie

Klik hier voor meer info over de RainClearBasic.
Extra UV-desinfectie

Wie bovenop de regenwaterfiltratie een UV-desinfectielamp installeert, beschermt zich extra tegen micro-organismen zoals legionella die erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Door een UV-lamp te installeren, kan je bovenop de standaardtoepassingen het behandelde regenwater ook gebruiken voor lichamelijke hygiëne (bad & douche).

Klik hier voor meer gedetailleerde informatie over UV-desinfectie.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu