Boiler of doorstromer - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Boiler of doorstromer

Verwarming

Warm water komt niet zomaar uit de kraan… Om het sanitair water op te warmen, gebruiken we sanitaire toestellen zoals een doorstromer, boiler of zonneboiler. Toch blijft de boiler nog steeds immens populair en kiest het merendeel bij een bouw- of renovatieproject nog steeds voor boilers.

Boiler van ACV
Welk type toestel voor jouw woning ideaal is, zal voornamelijk bepaalt worden door je leefsituatie. Een boiler (elektrische, gasboilers of zelfs cv boilers), een doorstromer op gas of zonneboiler, … elk van deze sanitaire toestellen heeft zo zijn specifieke werking, voor- en nadelen. Zo kunnen boilers op zeer korte tijdspanne grote hoeveelheden warm water leveren, maar verbruiken ze wel voortdurend energie om dit water op temperatuur te houden. Een andere mogelijkheid is de geiser of doorstromer, die pas warm water zal leveren van zodra je de kraan opendraait. Welke boiler je ook kiest, het verbruik is net als de aankoopprijs een belangrijk punt. Wie zijn verbruikskosten tot het minimum wil beperken, kiest best voor een zonneboiler.

Welke boiler kiezen?
Aan de hand van het te verwachten verbruik, je specifieke situatie, wensen en behoeftes kiezen we samen een geschikte boiler of doorstromer voor je sanitair warm water met de juiste capaciteit. Daarbij is het een prioriteit om de kosten in verbruik zo laag mogelijk te houden, en dat is één van de punten waarin Safe & Care je perfect weet te adviseren. We bieden een ruim aanbod aan boilers van ACV.

Het comfort van warm water
We staan er niet altijd bij stil, maar sanitair warm water is een basiscomfort dat we niet kunnen missen in onze woningen. Toch is warm water niet zo voor de hand liggend, er zijn immers diverse sanitaire toestellen die warm water kunnen produceren, elk op een eigen typische manier. Daarbij denken we vooral aan de boiler of doorstromer, hoewel ook zonne energie voor warm water kan zorgen. Bij het bouwen of renoveren van je woning zal je dus een keuze moeten maken, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Wij adviseren je graag!


Boiler, doorstromer of zonne energie?
Kies ik voor een boiler of een doorstromer voor mijn warm water? Of kies ik best voor groene energie zoals een boiler op zonne energie? Het doel blijft in ieder geval hetzelfde: warm water in je badkamer of keuken. Verder is alles afhankelijk van je situatie, voorkeur en budget.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu