Centrale Verwarming - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Centrale Verwarming

Verwarming

Een degelijke verwarmingsinstallatie is in België nog steeds onmisbaar.
Deze installatie staat 24/24u en 7/7 klaar om u geheel automatisch van verwarming én warm water te voorzien.
Ze is letterlijk het pompende hart van uw huis of gebouw. De leidingen zitten verweven in het gebouw net als aders.

Het is dan ook van groot belang dat dit met kennis van zaken en de nodige zorg en ervaring wordt uitgevoerd.

Het verschil in kwaliteit (en onderhoudskosten) tussen installaties wordt pas zichtbaar na enkele jaren. Het is altijd jammer om reeds na 10 jaar (of minder) te moeten vaststellen dat een installatie "opgebruikt" is, dat de onderhoudskosten buitensporig oplopen, en dat er uiteindelijk terug dient te geïnvesteerd te worden omdat er de eerste keer te weinig belang is gehecht aan de kwaliteit of omdat de installatie verkeerd uitgevoerd is.

Daarom is het van groot belang hier niet teveel op te besparen, en een degelijke installatie te plaatsen. De plaatsingskost van een goede of "minder goede" installatie bedraagt bijna evenveel. Alleen geniet u veel langer van de eerste, en is deze op langere termijn dan ook de goedkoopste oplossing. Ook wanneer u uw huis zou verkopen, vormt een degelijke installatie een grote meerwaarde.

Misschien heeft u er nog niet bij stilgestaan, maar BIJ HET VERVANGEN VAN UW OUDE* STOOKINSTALLATIE KAN U TOT 30% BESPAREN AAN STOOKKOSTEN of meer, afhankelijk van geval tot geval.
Vergeet ook niet dat u slechts 6% btw betaalt op alle werken en materialen door ons uitgevoerd en geleverd indien uw huis ouder is dan 5 jaar !

Meer en meer wordt er geopteerd voor groene energie door bvb warmtepompen en zonne-energie. Ook hier hebben wij ondertussen de nodige ervaring  kunnen opbouwen en kunnen u een passend advies en eventuele offerte bezorgen.

In de verwarmingssector volgen evoluties elkaar in snel tempo op. Een hoog rendement, zuinigheid en esthetiek zijn de belangrijkste drijfveren bij deze ontwikkelingen. Zeker dankzij de premies zijn energiezuinigheid en een hoog rendement keuzecriterium nummer één voor veel (ver)bouwers. Het is als leek allesbehalve evident om binnen het grote gamma je weg te vinden.

Met een zonneboiler kan je de warmte van de zon gebruiken om je sanitair water op te warmen. Een of meerdere zonnecollectoren, die je zowel op een hellend als op een plat dak kan monteren, zorgen voor de opvang van de zonnestralen.

Een behaaglijk warmtecomfort...
De uiteindelijke keuze van een verwarmingssysteem hangt van vele factoren af. We zoeken steeds naar de oplossing die het beste aansluit bij de wensen van de bouwheer, de warmteverliezen van de woning, en natuurlijk ook bij andere criteria zoals de beschikbare ruimte, het geluidsniveau en zo meer. Om dit te kunnen, starten wij steeds met een warmteverliesberekening op basis van een detailplan, of van een opmeting ter plaatse. Op die manier bent u zeker van een verwarmingsinstallatie die ontworpen is voor uw woning.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu