Systeem B - Safe & Care

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Systeem B

Ventilatie > Soorten Ventilatie

Het ventilatiesysteem B werkt met het principe van mechanische toevoer en natuurlijke afvoer.

Bij het ventilatiesysteem B wordt verse lucht met behulp van ventilatoren in de woning gepompt langs aanvoeropeningen in leefruimten, slaapkamers, burelen, etc... De vervuilde lucht wordt zo gedwongen om de woning via de afvoeropeningen in de vuile ruimten, badkamer, toilet, wasruimte enz te verlaten. De afvoeropeningen monden uit in een kanaal, dat net zoals bij het type A, boven de nok van het dak uitsteekt. Met dit systeem kunt u gecontroleerd ventileren, maar is er nog steeds verlies van warmte.

Voordelen van ventilatiesysteem B

Ventilatiesysteem B geeft je een goede luchttoevoer van buitenlucht in je woning doordat deze via een motor wordt ingeblazen. Je hebt een gecontroleerde luchttoevoer ongeacht de weersomstandigheden.


Nadelen van ventilatiesysteem B

In de winter blaas je koude lucht de woning in, deze zal een koude tocht creeren in de woning. Deze koude lucht moet tevens opgewarmt worden wat energie kost. Doordat je lucht in de woning blaast en er een overdruk ontstaat in de woning wordt er lucht naar buiten geduwd via de afvoer openingen. Je hebt geen controle of de vervuilde lucht effectief snel uit de woning worden verwijderd, doordat de binnen deuren dan open dan toe zijn wordt de weerstand van de lucht circulatie veranderd, deze gaat steeds de weg zoeken met de minste weerstand maar dit wil dan niet zeggen dat de meest vervuilde lucht naar buiten gaat. De afgevoerde lucht naar buiten is ook warme lucht dit is energie die je wegsmijt.
In de zomer blaas je de warme lucht de woning in terwijl je deze liever buiten hebt.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu